Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kick-off Organisatie WK INLINE- & FREESTYLESKATEN

In de zomer van 2018 staat een uniek sportevenement op de kalender: voor het eerst in de historie krijgt Nederland het WK Inline- & freestyleskaten. Die WK’s vinden plaats van 1-8 juli 2018 in Heerde en Arnhem. Deze zaterdag 24 maart, tijdens de start van de Lentebloesemtocht in Heerde, is een passend moment voor de kick-off van de organisatie voor de naderende WK’s. 

De provincie Gelderland rolt de rode loper uit van zondag 1 juli t/m zondag 8 juli met een divers programma. Heerde wordt het speelveld van de baanonderdelen (1-3 juli) en midden in het centrum van Arnhem worden de wegonderdelen (5-8 juli) en Freestyle-onderdelen (5-8 juli) georganiseerd. Het geheel wordt omlijst door het Urban Sports Festival in Arnhem. Een unieke kans voor bestaande en nieuwe fans om deze sport van dichtbij te zien én zelf te ervaren.

Lentebloesemtocht
Op zaterdag 24 maart is de Lentebloesemtocht in Heerde. De traditionele start van het inlineseizoen op de ‘piste’ waar straks daadwerkelijk de baanonderdelen van het WK Inlineskaten worden verreden. Een passend moment om vooruit te kijken met alle deelnemers aan deze tocht.

In het clubhuis van de Skeelerclub Oost Veluwe worden de twee toernooidirecteuren Ronald en Michel Mulder gepresenteerd aan de vele deelnemers van deze traditionele seizoen opener en de broers Mulder geven een korte presentatie over de naderende WK’s in eigen land. Hierbij worden onder andere de locaties in meer detail gepresenteerd. Gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink zal iets meer vertellen over het belang en de impact van zowel top- als breedtesport in Gelderland. En als laatste wordt het campagnebeeld van het WK Inline- & Freestyleskaten 2018 onthuld.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?