Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inlineskatetrainer- en begeleider

Liefhebber van inlineskaten en interesse in een opleiding tot trainer? De KNSB verzorgt al vele jaren opleidingen voor alle disciplines van de sport. Langebaan, Marathon, Shorttrack, Kunstrijden of Inlineskaten; wie als trainer aan de slag wil, kan bij de KNSB terecht.

De KNSB biedt opleidingen vanaf niveau 1 tot en met niveau 4. In alle trainersopleidingen staat het
KNSB Meerjarenopleidingsplan centraal. Hieronder wordt per opleiding een korte beschrijving weergegeven.

Inlineskatetrainer niveau 1
In de niveau 1 opleiding word je opgeleid tot beginnend trainer binnen de vereniging. Je leert hoe je op een leuke en speelse manier (FUN) kunt assisteren bij trainingen & activiteiten waardoor kinderen plezier krijgen in het schaatsen en inlineskaten.

Alle lessen/bijeenkomsten worden volledig online aangeboden. Cursisten gaan wel hetgeen ze geleerd hebben in de praktijk / tijdens hun stage oefenen en toepassen. 

Inlineskateleider niveau 2
Beginnende trainers starten met een opleiding op niveau 2. Deze opleiding heb je ook nodig om door te stromen naar een vervolgopleiding.

In deze opleiding leer je hoe je verantwoord en zelfstandig training kan geven aan jeugd en recreatieve schaatsers en hoe je andere verenigingsactiviteiten op een veilige manier kunt begeleiden. Jouw rol is om enthousiaste schaatsers de basisvaardigheden aan te leren en te verbeteren. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de schaatstechnieken vanuit het KNSB Vaardigheidsconcept. Je leert hoe je deze op een positieve, leuke en goede manier over kan brengen.

Alle lessen/bijeenkomsten worden volledig online aangeboden. Cursisten gaan wel hetgeen ze geleerd hebben in de praktijk / tijdens hun stage oefenen en toepassen.

Download hier de folder voor meer informatie over de Inlineskateleider niveau 2 opleiding.

Inlineskatetrainer-coach niveau 3
Na het volgen van de opleiding schaatsleider niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding schaatstrainer-coach niveau 3. In deze opleiding leer je om zelfstandig training te kunnen geven, jaarplannen te kunnen schrijven voor trainingsgroepen, sporters te begeleiden bij wedstrijden en andere verenigingsactiviteiten op te pakken. Daarnaast stuur je schaatsbegeleiders en schaatsleiders aan. Je bent verantwoordelijk voor een sfeer die sporters ruimte biedt voor een sportieve ontplooiing. Je werkt bij het organiseren van activiteiten samen met andere collega trainers en hebt contact met het bestuur over de voortgang.

Inlineskatetrainer-coach niveau 4
Werk je of wil je werken met getalenteerde, geselecteerde sporters (jeugdigen of volwassenen) die in de top van het Nederlandse schaatsen of inlineskaten actief zijn? Dan is de trainer-coach niveau 4 opleiding iets voor jou!

Als niveau 4 trainer-coach sta je voor de uitdaging om ‘maatwerk’ te leveren. De begeleiding en het programma moeten afgestemd zijn op de specifieke mogelijkheden van de topsporters. Jouw doel is om op termijn te komen tot maximale training- en wedstrijdprestaties.

Tijdens de opleiding leer je in een inspirerende setting met collega trainers uit de schaatssport en trainers uit andere sporten om doelen op korte en middellange termijn te gaan realiseren. Door analyse, planning, uitvoering en evaluatie (op wedstrijden en trainingen) streef je op planmatige wijze de doelstellingen na.

Kwalificatiestructuur Sport (KSS)
Alle trainersopleidingen van de KNSB voldoen aan de eisen van de Kwalificatiestructuur Sport van NOC*NSF.

Wil je een opleiding volgen?
Bekijk de ‘KNSB Opleidingskalender’ of de opleiding van jouw keuze binnenkort gaat starten. vervolgens kun je je via de webshop inschrijven voor één van de opleidingen. Ga naar de webshop>>>

Wanneer je je hebt aangemeld voor een opleiding betekent dit nog niet dat je definitief ingeschreven bent. Je bent pas definitief ingeschreven wanneer je aan de Algemene voorwaarden hebt voldaan, waaronder:
* Betalingsverplichting
* Toelatingseisen van de opleiding

Ben je geen lid van een vereniging die aangesloten is bij de KNSB? Neem dan contact op met de KNSB afdeling opleidingen via [email protected] en vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie
Heb je de informatie over de verschillende opleidingen gelezen maar wil je toch nog meer weten? Neem dan contact op met de afdeling opleidingen van de KNSB via [email protected].

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?