Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gemeenteraadsverkiezingen, zet je sport op de lokale agenda!

Ben je op zoek naar duurzame verbeteringen voor je accommodatie? Is je eigen of te huren accommodatie nu niet toereikend? Loopt het voortbestaan van je accommodatie gevaar? Tekort aan vrijwilligers? Loopt je ledenaantal de laatste jaren langzaam terug?
Als je je als verenigingsbestuurder in een van de onderstaande issues herkent, dan bieden de komende gemeenteraadsverkiezingen ook voor jullie vereniging kansen.

Een keer in de vier jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Op 21 maart 2018 is het weer zover en wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Succesvol samenwerken tussen gemeenten, de lokale politiek en sportclubs kan alle partijen veel opleveren.

De coalitie bepaalt op hoofdlijnen het beleid voor de komende 4 jaar. Oók het sportbeleid. Daar gaan de wethouders vervolgens mee aan de slag.

Volgend jaar maart klinkt misschien nog ver weg maar de politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. En die verkiezingsprogramma’s zijn weer de input voor de afspraken die partijen maken met de nieuwe coalitie en wat politici op de agenda zetten in de gemeenteraad. In de programma’s schrijven alle politieke partijen hun wensen op. Oók de wensen op het gebied van sport.

Meld je aan bij de KNSB
Het is nu dus het moment om als vereniging met de politiek in gesprek te gaan. De KNSB ondersteunt verenigingen met advies over dit soort zaken. Meld je aan via [email protected] en vertel ons wat er speelt. We nemen contact met je op voor advies.

Meer achtergrondinformatie?
Bekijk de onderstaande vervolgstappen (4 stappen) met adviezen van NOC NSF waarin de kansen voor verenigingsbestuurders worden besproken en handvatten worden geboden.

Tenslotte is er een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding, flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen je in gesprek kan gaan met de lokale politiek.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?