Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Financiële voorzieningen voor talentvolle sporters 

Voor jonge sporters telt één ding, de ontwikkeling naar het hoogste podium. Daarvoor trainen ze iedere dag. Niet alle talentvolle sporters of hun ouders/verzorgers kunnen zich deze kosten veroorloven. Hiervoor zijn verschillende manieren om in aanmerking te komen voor een stukje funding. Sommige aanvragen gaan via de bond, sommige aanvragen kunnen sporters zelf doen.  

Het Yvonne van Gennip Talentfonds.  

Het Yvonne van Gennip Talentfonds biedt talenten de kans om, zonder financiële zorgen, hun dromen na te jagen. “Financiën mogen geen reden zijn om talent verloren te laten gaan.” Ben jij een talent en wil je financiële aanvraag doen bij het fonds? Dit kan op verschillende manieren: zelf, via de bond of via een crowdfundingcampagne. Hieronder lees je de werkwijze: 

1. Zelf 
Jaarlijks kunnen talenten vanaf 1 januari een aanvraag doen bij het Yvonne van Gennip Talentfonds, zolang er voldoende gelden zijn. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden:  

2. Via de bond 
Via de bond kan ook een aanvraag ingediend worden voor talentvolle sporters, mits deze aan de volgende voorwaarden voldoet: 

Voor een sporter, die deel uitmaakt van Talent Team NL, is een bedrag van maximaal € 5.000,- per jaar beschikbaar. Voor een sporter, die geen deel uit maakt van het Talent Team NL, is een bedrag van maximaal € 3.000,- per jaar beschikbaar. Jaarlijks start per 1 september een nieuw tijdvak voor de periode 1 september tot en met 31 augustus. Het aanvraagproces verloopt via de bond. Voor contact & meer informatie kunt u contact opnemen met Corien Mostert ([email protected]).

3. Crowdfundingcampagne 
Talentboek is hét podium waar talenten een gratis crowdfundingcampagne kunnen starten. Talentboek is uitsluitend bedoeld voor talenten in de sport- en cultuursector. Het is gratis en 100% van de donaties gaat naar het talent! Een aantal voorwaarden;  

Berg Talent 

Een andere mogelijkheid is Berg Talent. Berg Talent wil graag jongeren van 11 tot en met 18 jaar helpen die op sportief vlak heel goed zijn (belofte-, NT- of IT-status van NOC*NSF) maar die niet voldoende financiële middelen hebben om de absolute top te behalen. Berg Talent is een particulier fonds van de familie van den Berg met een ANBI status. Zij doen er alles aan om Nederlands talent niet onnodig verloren te laten gaan en maken dan ook graag kennis met jou. Berg Talent ondersteunt ook de minder valide sporters. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor ondersteuning door Berg Talent, kijk dan op www.bergtalent.org. Uiteraard kun je ook je coach, de disciplinemanager of de KNSB ([email protected]) vragen om je te helpen met de aanvraag. 

Financiële voorziening vanuit NOC*NSF (A-, HP of Selectiestatus) 

Voor sporters met een topsportstatus (A-, HP of Selectiestatus) zijn er onder voorwaarden verschillende financiële en/of materiële voorzieningen beschikbaar vanuit NOC*NSF. Denk maar aan het Stipendium, een kostenvergoeding, vervoer en voedingssupplementen.  

Zie voor meer informatie: 
Yvonne van Gennip Talentfonds
Berg Talent
Talentvoorziening NOC*NSF

Contactpersoon KNSB: Corien Mostert, [email protected]  

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?