Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Diploma’s en certificaten

Na een eerste kennismaking van langebaan, marathon, shorttrack of inlineskaten op school, in de wijk of in welke setting dan ook is het mogelijk om lid te worden van een schaats- of inlineskate vereniging in de buurt.

Bij de vereniging kunnen kinderen onder begeleiding van gediplomeerde schaats – en/of inlineskate trainers toewerken naar de KNSB Vaardigheidstesten voor het inlineskaten en schaatsen. Lees verder >>>

Kunstrijden

Specifiek voor het kunstrijden bestaan de schaatsvaardigheidsdiploma’s kunstrijden. Er zijn zes verschillende diploma’s: A, B, C, D, E en F. De schaatsvaardigheidsdiploma’s, of in dit geval testen, lopen in moeilijkheidsgraad op van onder meer voorwaarts rijden en stoppen (basistest A) tot onder andere standpirouette en spot (basistest F). Er zijn aparte diploma’s met een extra basistest G beschikbaar. De basistest G bestaat uit rijden op muziek, waarin verschillende schaatselementen verwerkt moeten worden. De schaatsvaardigheidsdiploma’s kunstrijden moeten gezien worden als stimulering van het jeugdschaatsen en de breedtesport. Met de toevoeging van diploma G is aan een grote vraag uit deze doelgroep voldaan.

Natuurijs

Voor jongeren tot 15 jaar, die op natuurijs KNSB toertochten gaan schaatsen, is een speciaal jeugdtoerdiploma beschikbaar. Aan te vragen bij het bondsbureau als in totaal minimaal 100 kilometer officiële KNSB toertochtkilometers bijeen zijn geschaatst.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?