Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Auke Broex volgt Pieter Clausing op als manager Sportparticipatie

Met ingang van 1 oktober 2019 is Auke Broex aangesteld als manager Sportparticipatie van de KNSB. Hij volgt Pieter Clausing op, die deze functie sinds 2010 heeft vervuld. Pieter gaat verder als senior beleidsadviseur voor de KNSB.

Auke Broex is geen onbekende binnen de KNSB. Na een carrière in de juridische wereld trad hij in april 2017 in dienst als bedrijfsjurist. Daarnaast is Auke hoofd HR en Bedrijfsvoering en lid van het managementteam van de KNSB. Juridische zaken blijft Auke voor zijn rekening nemen, zijn andere taken zijn herverdeeld binnen het MT.

De afdeling die Auke nu gaat leiden legt zich toe op sportparticipatie, verenigingsondersteuning en opleidingen. “Kwalitatief goede opleiding van onze trainers en vrijwilligers is altijd een speerpunt van de KNSB” zegt Auke. “Ook ondersteunen we onze verenigingen zo goed mogelijk en willen we dat er zo veel mogelijk mensen actief genieten van de schaats- en inlineskatesport. Met name in de deelname aan activiteiten zit een grote uitdaging. Die ga ik graag aan met ons ervaren team.”

Naast zijn werk bij de KNSB is Auke zelf ook nog actief sporter: in de zomer op de racefiets en in de winter als marathonschaatser.

“Negen jaar heb ik met heel veel plezier de rol van manager Sportparticipatie vervuld”, zegt Pieter Clausing. “Mooie resultaten bereikt voor verenigingen en schaatssport, en soms ook moeten constateren dat de ambities groter waren dan we konden waarmaken. Het is goed om na zo’n lange periode het stokje over te dragen en ruimte te maken voor een nieuwe aanpak en een frisse blik om samen met het team en de andere collega’s de uitdagingen voor sportparticipatie aan te gaan.”

Pieter zal zijn kennis en ervaring voortaan inzetten als senior beleidsadviseur. Hij gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van strategisch en tactisch beleid op verschillende werkgebieden van de schaatssport. Hij zal ook de directeur-bestuurder en het MT met adviezen ondersteunen. “De komende jaren wil de KNSB meer prioriteit geven aan de ontwikkeling van visie- en strategieontwikkeling op belangrijke thema’s zoals bijvoorbeeld de relatie met ongebonden sporters, schaats- en skateaccommodaties en vrijwilligers in de sport. Ik heb er heel veel zin en ga er van uit dat ik op deze manier een waardevolle bijdrage blijf  leveren aan de toekomst van de schaatssport in al zijn facetten”, aldus Pieter.  

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?