Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Accommodaties

Natuurijsbaan

Hoewel er steeds vaker wordt gekeken om accommodaties multifunctioneel te maken waarbij de combinatie met een skatebaan het meest, en steeds vaker voorkomt, zijn er in Nederland erg veel natuurijsbanen. Dit zijn ijsbanen die alleen gebruikt worden voor natuurijs. Soms in een vennetje of (semi) open water maar vaak zijn dit weilanden die met een verdieping of aarden wal onder tenminste 30 tot 50 cm water gezet worden.

Het komt echter voor dat een ijsbaan, al dan niet gedwongen, moet veranderen van locatie. Dit is in het algemeen vaak een mooie kans om er een nieuwe en betere locatie voor terug te krijgen via gemeente of woningbouw. Het is wel zaak om goed te bekijken welke voor- en nadelen aan een nieuwe locatie zitten en hoe een nieuwe natuurijsbaan aangelegd moet worden.

De commissie Natuurijsbanen heeft in het verleden hiervoor enkele brochures geschreven. De inhoud hiervan staat nog behoorlijk overeind.

Inlineskaten

De wedstrijdbaan in het Inlineskaten wordt tegenwoordig aangelegd volgens de vereisten van World Skate en World Skate Europe. Dit is inmiddels ook steeds meer de standaard voor wedstrijden in Nederland. Belangrijkste kenmerk is de lengte van 200 meter met oplopende bochten.

De KNSB heeft een uitgebreid advies beschikbaar ter ondersteuning aan planvorming en ontwikkeling van skatebanen.

Advies

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?