Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

4e G-Schaatskampioenschap NH/U

Op zaterdag 31 januari 2016 wordt op Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam het vierde G-Schaatskampioenschap van het gewest Noord-Holland-Utrecht verreden. Zo’n 80 schaatsers met een verstandelijke of lichamelijke beperking rijden daar de 100, 300 en/of 500 meter. De wedstrijd wordt afgesloten met een mini-marathon voor alle deelnemers.

Deelnemende verenigingen zijn Jeugdschaatsen uit Hoorn, Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam en Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis.

Na eerdere edities van het NH Event in Hoorn, Alkmaar en Haarlem is Amsterdam nu aan de beurt. Annike van Kouwen (Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis) en Arjen van Ketel (ASC Jaap Eden) zijn trots dat het gelukt is om dit jaar de wedstrijd in Amsterdam te organiseren. IJstijd in Amsterdam is schaars, met hulp van de directie van de Jaap Eden IJsbaan is het gelukt om tijd vrij te maken.

De wedstrijden worden in verschillende klassen gehouden, er is een klasse met rekje, maar ook voor de snelste 500 meter rijders is er een categorie. Op deze manier kunnen alle sporters op hun eigen niveau meedoen. Het NH Event is de enige wedstrijd waarbij de G-schaatsers zich kunnen meten met rijders van andere ijsbanen.

De verenigingen over de wedstrijd:

Het schaatsevenement vindt plaats op zondagochtend 31 januari om 10:30 – 12:30  (ontvangst vanaf 10 uur) op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De toegang is gratis.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?