Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nadine Seidenglanz disciplinemanager langebaan

Gepubliceerd dinsdag 30 september 2014

Nadine Seidenglanz wordt bij de KNSB disciplinemanager langebaan. Zij volgt Emiel Kluin op, die na het vertrek van trainer Erik Bouwman naar Zuid-Korea, samen met Jeroen van der Lee Jong Oranje begeleidt en traint. Kluin, die sinds september 2012 disciplinemanager langebaan was, blijf wel programmamanager van de Regionale Talentencentra (RTC’s) en is samen met Van der Lee verantwoordelijk voor talentontwikkeling en implementatie van de RTC’s.

Nadine Seidenglanz (30) was de afgelopen vijf jaar al werkzaam bij de KNSB, op de afdeling Marketing, Sponsoring en Evenementen. Ze was onder andere eventmanager van grote internationale toernooien in Thialf en vele NK’s in diverse disciplines. Seidenglanz heeft daarnaast een sportachtergrond. In haar geboorteland Duitsland maakte ze onder andere deel uit van het junioren schaatsteam en deed in die hoedanigheid onder andere mee aan het WK junioren, waar ze medailles veroverde op de ploegenachtervolging en de drie kilometer. In Nederland reed Seidenglanz vervolgens jarenlang mee in de marathoncompetitie en reed ze twee keer de 200 kilometer-wedstrijd op de Weissensee.

De aanstelling van Nadine Seidenglanz noemt Arie Koops, directeur sport van de KNSB, logisch: “Het is belangrijk dat je in een functie als die van disciplinemanager langebaan veel kennis hebt van de interne organisatie. Het maakt het gemakkelijker om te schakelen tussen interne en externe partijen. Daarnaast is een sportsportachtergrond een pré en die heeft Nadine.”

Nadine Seidenglanz gaat de uitdaging graag aan: “Het is ontzettend gaaf om topevenementen te organiseren bij de KNSB, maar nu is het tijd voor een volgende stap in deze sport die me na aan het hart ligt.”

Jan Dijkema, Ottavia Cinquanta en Nadine Seidenglanz | Foto: Huub Snoep

 

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?